matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg geometryczny
Ilona:
Oblicz
√
12
+
√
6
+
√
3
+... = mamy szereg geom w którym a1=
√
12
q=
√
1
2
Z sumy szeregu geom wynik wyszedł mi: 2
√
6
(
√
2
+1) Proszę o potwierdzenie czy wynik jest ok.
29 paź 21:59
Eta:
ok
29 paź 22:06
Ilona:
thx
29 paź 22:09