matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w rozwiaznaiu calki
insp:
prosze o pomoc w rozwiaznaiu calki ∫tg
2
4xdx
29 paź 20:40
ICSP:
zauważ, że [tg(x)]' = tg
2
(x) + 1
29 paź 20:44
Adamm:
arctg(u)=4x
1
=4dx
u
2
+1
1
u
2
1
1
∫
du=
∫1−
du
4
1+u
2
4
1+u
2
29 paź 20:48