Matura
Marq: Witam, wiem ze to pytanie się już pojawiało pewnie setki razy, ale bardzo proszę o odpowiedz.
Moja sytuacja wyglada tak, ze przerobiłem zeszłoroczny zbiór zadań Kiełbasy i patrząc po
ocenach i moim rozumieniu bardzo wiele się zmieniło. Jestem w 3 klasie LO aktualnie, wiec w
maju matura.. Czy ktoś mógłby polecić zbiór równie dobry (istnieją lepsze?) jak ten co od
Kiełbasy który pomoże mi się przygotować do rozszerzonej matury z matematyki? Jestem ambitny i
chciałbym dobić minimum do 65% (to dużo czy mało, jak na sredni wynik maturzystów?)
Nie wiem czy to jest realne, wiec może jeszcze ktoś się chce podzielić opinia jak to z
wynikami? W zeszłym roku obserwowałem przygotowania paru aktywnych osób tutaj, tylko nie
pamietam nickow, chcecie się podzielić swoim ostatecznym procentem z rozszerzenia?
Pozdrawiam.
29 paź 20:24
Adamm: to raczej dużo
29 paź 20:26
Marq: Czyli biorąc pod uwagę mój brak wybitności od urodzenia w matmie, to raczej nie możliwe, ale
nie zmienia to faktu, ze chce napisać to na maksimum swoich możliwości. Dzięki za opinię.
29 paź 20:28
Omikron: Tegoroczna średnia z rozszerzenia to 31%, ale nie oznacza to, że 65% jest poza zasięgiem Twoich
możliwości. Jeżeli przerobiłeś cały materiał z Kiełbasy to zrób może matury z wcześniejszych
lat / próbne, żeby ocenić swoje możliwości.
29 paź 20:33
Omikron: Wiele osób brało rozszerzoną matematykę, bo żeby dostać świadectwo dojrzałości, trzeba
przystąpić do przynajmniej jednego rozszerzenia. Jednak nie ma przy tym żadnego progu, więc
zapewne dużo osób bez żadnej wiedzy przychodziło.
29 paź 20:35
Marq: Rozumiem, prawdę mówiąc to jeszcze całości nie mam zrobionej, bo lecę z materiałem, tak jak mam
tematy w szkole, uzupełniam zadaniami w domu naukę szkolną. I szukam czegoś dobrego jak
Kiełbasa, bądź lepszego. Możesz wiarygodnie polecić jakś taki zbiór zadań?
Skorzystam i spróbuje zrobi jakieś rozszerzenie, ale nie chce się dobijać..
29 paź 20:40
Omikron: Słyszałem, że zbiory Pazdro są dobre.
29 paź 20:42
5-latek: Powiem szczerze .
Bardzo smiesza mnie pytania typu czy dam rade ? Nie wiem nie znam twoich mozliwosci i nie wiem
co umiesz a co nie .
Na to pytanie mozesz odpowiedziec sobie sam lub Twoj nauczyciel .
Wiec po co tutaj pytasz ?
Jaki zbior polecacie ? . Opinie na forum znasz , bo skorosz piszesz ze obserwowales innych
tegorocznych maturzystow .
Wiec mam do ciebie pytanie . Po co o to pytasz ?
Poza tym jaki zbior poleca twoj nauczyciel ? Pytales jego ?
Na forum dostaniesz z 50 postow ze dasz rade zeby cie nie dolowac .
O to Ci chodzi ?
W tym skoro jestes taki slaby jak piszse powinienes napisac jakies zadanie z ktorym masz
problem
29 paź 20:44
Marq: 5−latku, nie pytam o to, czy dam radę. Jak się zepne to napisze, a co z tego wyjdzie nie
wiadomo, trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, ze CKE może coś odwalić, jak to zawsze jest. Nie za
bardzo znam wasze opinie, zreszta w ciągu ponad roku mogło się coś zmienić. Mój nauczyciel
poleca nowa erę, wiec raczej nie poszaleje korzystając z jego rady. Nie chodzi mi o to, aby
słodzić mi ze dam radę na 100% nawet. Nikt nie zna mojego poziomu wiedzy, wiec jedyne o co
zapytałem to o dobry, POLECONY I SPRAWDZONY zbiór do matematyki rozszerzonej i statystyki,
które już znam dzięki Omikronie.
29 paź 20:53
Marq: Tak wiec, jeśli nie jest to dla Ciebie problemem, to proszę także o twoja opinie na temat
zbiorów do matury, tylko tyle i sobie już pójdę stad.
29 paź 20:57
Krzysztof: 5−latek, widzę, że jesteś bardzo aktywny na forum, ale czy w co drugim poście musisz się czegoś
uczepić?
29 paź 20:59
5-latek: Krzysztof . czy ja Tobie odpisywalem ?
czy jestes jego adwokatem ?
29 paź 21:04
Krzysztof: Nie, nie jestem jego adwokatem ani nie kierowałeś tego do mnie, ale nie pomagasz w tym momencie
tylko tworzysz niepotrzebny spam(tak, wiem ja razem z Tobą :v) Tym postem kończę żeby
niepotrzebnie nie spamować
29 paź 21:07
Ajtek:
Marq, postawione przez Ciebie pytanie jest trudne. Jesteś ambitny, wspaniale
Za chwilę
piszesz o braku wybitności, to już słabiej. Jak napisał
5−latek tak postawiona sprawa dla
nas to jest nic innego jak "wróżenie z fusów".
Mam dla Ciebie propozycję, zostań na forum, nikt Ciebie nie wygania. A my postaramy się pomóc
29 paź 21:07
5-latek: Nawet sam pomoge jesli bede potrafil
Ale niech sie bierze za nauke od zaraz .
29 paź 21:08
Ajtek:
Cześć
Małolatku, jak widzisz pisze, że już coś ruszył, czyli nie jest źle
.
29 paź 21:10
5-latek: Witaj
Ajtek
ja naprawde nie obrazilem jego swoim wpisem
Zwracam tylko uwage ze takie posty sa niepotrzebne −lepiej zadac zadanie
Mozna w trakcie postu ewentualnie cos napisac .
Teraz jesli chodzi o zbiory to mam ale stare zbiory zadan
Gdowski Plucinski −Zbior zadan dla kandydatow na wyzszse uczelnie (odrzucisz np calki
TO samo A Erenfeucht Olga Stande Algebra Zbior zadan z matematyki elementarnej
Ten Ci polecam Stary ale dobry Antonow , Sankin Zbior zadan z matematyki elementarnej
(piszse ze dla samoukow
Reszte poleci nauczyciel .
29 paź 21:17
Marq: Tak, jestem ambitny, ale nie wybitny, wszystko przez zaniedbanie w gimnazjum. Jedyne czym mogę
się poszczycić to przeskok w rok z ledwo 3 na prawie 5 (praktycznie tylko dzięki sobie)
patrząc w kategoriach ocen, jestem na matfizie. Wiec zależy jak mierzymy tą wybitność.
5− latku, właśnie usiłuje wziąć się za naukę, ale nie mogę doprosić się od Was o polecenie
dobrego zbioru, bo jak wspomniałem, Kiełbasę mam już prawie przerobiona i chce coś nowego.
29 paź 21:18
Marq: Dobrze, dziękuje bardzo za polecenia. Spróbuje poszukać (jeśli są w księgarniach) i zamawiam.
Nie wiem, czy tez mogę zapytać o fizykę.. Nauczycielka poleciła Chylę, dobre to? Czy są może
lepsze?
29 paź 21:21
5-latek: Skoro piszesz sledziles tegorocznych maturzystow to zapewne sledziles tez z czego korzystali
Z jakich zbiorow ,? z jakich stron internetowych ? (info.pl , matemaks , piedupl . )
Dlatego dziwi mnie twoje pytanie i tylko dlatego wyrazilem swoja opinie (nic wiecej
29 paź 21:22
Ajtek:
Marq, masz zbiorki od
5−latka, działaj. Działaj, czekamy na trudności
.
5−latek, przecież nie napisałem, że obraziłeś
.
29 paź 21:22
5-latek: Mo ze Gdowski Plucinski bedzie w ksiegarni ?
Reszta chyba nie . Ale sa tanio na allegro . TO co nauczycielka polecila nie znam . (wiec sie
nie wypowiem .
29 paź 21:24
5-latek: Ajtek
Ale ja nic takiego nie napisalem
Znasz te zbiory co napisalem ? Jesli tak to wyraz swoja opinie na ich temat . dziekuje CI
29 paź 21:27
Marq: dziękuje Wam i cieszę się ze doszliśmy do jakiegoś tam porozumienia. Dzisiaj robię trochę
stycznych do wykresów funkcji, ale wszystko narazie jest jasne dla mnie, więc do następnego.
Chyba, ze chcecie mnie zagiąć jakims zadaniem ze styczną to z chęcią sprobuje.
29 paź 21:32
PW: na razie
29 paź 21:33
Ajtek:
5−latek, nie znam.
Co do fizyki to polecam "Ćwiczenia z fizyki dla kandydatów na wyższe uczelnie" Praca zbiorowa
pod redakcją M.S. Cedrika.
Ja mam wydanie z roku 1977, poszukaj na allegro, może coś będzie.
Co mogę napisać o tym zbiorku, uczyłem się z niego w LO. Gdy nauczycielka zobaczyła ten
zbiorek, przestała mi stawiać jedynki za brak pracy domowej zadawanej z książki. Ksiazki do
fizyki nie posiadałem nigdy.
29 paź 21:33
29 paź 22:23
Adamm: | 2x | |
Na wykresie funkcji f(x)= |
| +2 znajdź punkty, w których styczna do tego wykresu jest |
| x2+1 | |
równoległa do osi OX
29 paź 22:31
Ajtek:
Witaj
Qulka , z grubej rury widzę
.
Cześć
Adamm .
29 paź 22:33
Adamm: Cześć Ajtek
29 paź 22:34
Qulka: witaj
Ajtek skoro walczy o 60% to musi ostro
29 paź 22:38
Ajtek:
Qulka, ale to tak od razu
29 paź 22:49
5-latek: Dobry wieczor
Qulka Pozdrawiam
Ale
Ajtek skoro napisal ze jest
ambitny to dlaczego nie ?
29 paź 22:55
Ajtek:
Słuchajcie, kolega [P[Marq] szuka pomocy. Wg mnie dostał na tą chwilę prosto w nos, zamiast
kopa na rozpęd. Poczekamy, zobaczymy
.
Ja uciekam, spokojnej Wszystkim
29 paź 23:10
Mila:
marq, rozwiązuj , w razie problemów wpisuj zadania, tylko tak się nauczysz.
29 paź 23:35
5-latek: ja sie czepiam (moze
Gosciu pyta o zbiory zadan z matematyki i mowi ze nauczycielka poleca Chyle
Sprawdzilem bo mi to nie dawalo spokoju (ta statystyka)
Krzysztof Chyla napisal zbior zadan z fizyki . . Juz nic nie powiem .
29 paź 23:55
5-latek: Zwracam honor . Jednak pytales o fizyke (post 21:21 . Teraz doczytalem .
30 paź 00:16