Procenty,, zbiory..nierówności..
dajcukierkaxp: Proszę o rozwiązanie zadania
1. Oblicz 5% z liczby 5% i mniejszy od 20
2.Dane są zbiory:
A=<−6;4) B=(−3+∞) C=<−5; )
Wyznacz zbiór (A\B) (B\C)
3.Wyznacz nierówność
|2−x|<3
29 paź 16:19
Jerzy:
1) 0,5*(0,95*20)
3) − 3 < 2 − x < 3 ⇔ − 5 < −x < 1 ⇔ − 1 < x < 5
29 paź 16:22
PW: Jerzy, jak rozwiązałeś zadanie 1. o bezsensownej treści?
29 paź 19:16
5-latek: Chyba niestety
PW musimy przywyknac do tego ze takie tresci beda sie pojawiac coraz
czesciej tutaj przynajmniej
jak napisze na zadanie .pl czy inne forum to napiszse bardzo poprawnie .
Tutaj np Wyznacz nierownosc
Przeciez jest wyznaczona .
29 paź 19:46
PW: To może umówmy się, że nie będziemy domyślać się treści zadań. Niech pytający chociaż na tyle
się skupi, żeby poprawnie przepisać polecenie.
29 paź 19:58