rozkład bernoulliego p(1)
ide coś wszamać: Witam, mam problem, bo nie wiem co robię źle, mam zadniae obliczyć P(1), gdzie n=50, p=0.2
robię to tak:
| | | |
P(1)= | *0,21*(1−0,2)49= 50*0,2*0,849=0,848 |
| | |
Prawidłowy wynik to 2*10
−3
29 paź 11:49
Jerzy:
Podaj treść zadania.
29 paź 11:50
ide coś wszamać: Nie ma treści zadania, mam obliczyć P(1), przy n=50 i p=0.2
przy użyciu rozkładu bernouliiego
29 paź 13:16
PW: Coś jest do (...): albo treść zadania, której nie ma, albo "prawidłowa" odpowiedź.
29 paź 13:39