Pole trójkąta
uczeń99:

Ile będzie wynosić pole tego trójkąta?
CB = 10
AD = 6
29 paź 01:45
dero2005:
podstawa razy wysokość przez dwa
29 paź 06:45
Janek191:
P = 30 [j2]
29 paź 09:47
Jerzy:
Taki trójkąt nie istnieje.
29 paź 09:48
Janek191:
Pewnie istnieje ale nie jest prostokątny
29 paź 09:57
5-latek: Jesli taki trojkat prostokatny istnieje to ze zwiazku
h=
√CD*DB
6=
√10*3,6 wiec CD=3,6
CB=13,6
29 paź 11:40
Jerzy:
Witaj

Nie ma takiego trójkąta prostokątnego
29 paź 11:42
an: może miało być DB=10 i wtedy jest OK
29 paź 11:42
5-latek: No tak . Ślepy juz jestem
29 paź 11:43
5-latek: Witaj
Jerzy
29 paź 11:44
29 paź 12:29
5-latek: Chcial sie kolega popisac z wiedzy .
Ciekawe czy taka sama wiedze masz z dzialan arytmetyznych .
jesli chcesz to dam przyklad
29 paź 13:04
Mila:

Wyjaśnienie dla
ucznia.
W Δ prostokątnym o przeciwprostokątnej równej 10wysokość opuszczona na przeciwprostokątną:
h≤5
29 paź 18:02