Znajdź postać wykładniczą i skalarną.
Kanarak: Witam. Chcialbym policzyc postac wykladnicza i skalarna z (1+2i)*(1−i). Niestety zatrzymuję się
na policzeniu cos i sin −
cos = 3*√10/10
sin = √10/10
28 paź 22:19
Kanarak: |z|=√32 + 12, więc
|z|=√10
28 paź 22:21
5-latek: Ty nie wymyslaj nazw (skalarna ? a co to za postac
ja takiej nie znam wiec nie pomoge .
28 paź 22:21
Kanarak: Przepraszam, chodziło mi o postać trygonometryczną*
28 paź 22:22
Kanarak: Nie ma potrzeby być takim niemiłym

Widać było, że się walnąłem, nieumyślnie. Wiem, że i tak
domyśliłeś się, o co chodzi, więc mógłbyś pomóc

.
28 paź 22:30