matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ
wikt:
x,y,z dodatnie liczby rzeczwiste takie ze x(y
2
+yz+z
2
)=3y+10z, y(z
2
+zx+x
2
)=22z+24x, z(x
2
+xy+y
2
)=7x+28y Oblicz xy+yz+z−x.
28 paź 18:30
wikt:
up
29 paź 22:59