Granica
Poziomka: Oblicz granicę
x→
∞
Mam problem do czego dąży e
∞
28 paź 17:56
Adamm: | | ex | | ∞ | | ex | | ex | |
lim |
| = [ |
| ] = (z reguły hospitala) lim |
| = lim |
| = ∞ |
| | x2 | | ∞ | | 2x | | 2 | |
28 paź 17:59
Omikron: Narysuj wykres ex i sprawdź.
28 paź 18:00
Poziomka: Czy e−∞ dąży do 0?
28 paź 18:05
Adamm: e−∞ ? to do czegoś dąży? jak dla mnie to to nie jest nawet poprawny zapis
28 paź 18:11
Omikron: W −∞ ex zbliża się do zera.
28 paź 18:21
Omikron: A e−∞ jest chyba poprawne przy liczeniu granic, o ile zapisze się to w nawiasie kwadratowym.
28 paź 18:30