4n+3 | ||
lim | i to wszystko podniesione do 2n | |
5n−1 |
sinn! | ||
lim | ||
n |
4n+3 | 4 | 19 | ||||
1) ( | )2n=( | )n(1+ | )(4(5n−1)/19)*(19n/(10n−2)) | |||
5n−1 | 5 | 4(5n−1) |
4 | 19 | |||
lim ( | )n(1+ | )(4(5n−1)/19)*(19n/(10n−2)) = | ||
5 | 4(5n−1) |
−1 | sin(n!) | 1 | ||||
2) | ≤ | ≤ | ||||
n | n | n |
−1 | 1 | |||
lim | = lim | = 0 | ||
n | n |
sin(n!) | ||
na mocy tw. o 3 ciągach lim | = 0 | |
n |
4 | 4 | |||
tam zamiast ( | )n powinno być ( | )2n | ||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |