matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna
karolina213:
oblicz pochodna: f(x)= ln*tg
2
*x prosilabym o pomoc
27 paź 17:47
Adamm:
ln*tg
2
*x
zakładam że chodziło o ln(tg
2
x)
1
1
2
(ln(tg
2
x))'=
*2tgx*
=
tg
2
x
cos
2
x
sinxcosx
27 paź 17:55