matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres z wartością bezwzględną
Adam:
Witam
f(x)=|x|−|x−1| Teraz rozpisuję funkcję dla poszczególnych przedziałów. 1) x∊(−
∞
,0>, f(x)=−1 2) x∊(0,1>, f(x)=2x−1 3) x∊(1,
∞
), f(x)=1 I teraz rysuję w tych przedziałach, dobrze rozumiem?
27 paź 13:56
Jerzy:
Dobrze.
27 paź 13:59