funkcje
kam: 3sin2x=3cos2x+2
27 paź 12:35
Jerzy:
I co ?
27 paź 12:42
Janek191:
To wygląda na równanie

Może jest 3
cos2 x + 2 ?
27 paź 12:45
kam: zastanawiam sie co z 2 zrobić..
Janek191: własnie nie jest tak
27 paź 12:49
Jerzy:
A jak jest ?
27 paź 12:50
kam: 3sin2x=3cos2x+2
27 paź 12:53
kam: to jest tak proste ze az wstyd pytac?
27 paź 12:54
Jerzy:
Podstaw: sin2x = t i warunek: ItI ≤ 1
27 paź 12:55
5-latek: proste jesli znasz zespolone liczby
Oliczylem sie troche tego i wyszlo mi 6 rozwiazan np jedno takie
x≈−0,763 −i 1,22
27 paź 12:56
Jerzy:
Cześć

... a do czego Ci liczby zespolone w tym zadaniu ?
27 paź 12:58
5-latek: Dzien dobry Jerzy

dla treningu . Ostatnio mam doła
27 paź 13:00
Jerzy:
| | 3 | |
Masz równanie: 3t = |
| + 2 ⇔ (3t)2 − 2t − 3 = 0 |
| | 3t | |
teraz: u = 3
t i u > 0
teraz : Δ = 16 ...... i lecisz dalej
27 paź 13:01
kam: dzięki wielkie
27 paź 13:04
5-latek: Musze jeszce Jerzy teraz zalatwic pare spraw zwiazanych z zabiegiem taty (biodro i
wieczorem wstawie jeszce3 zadania z funkcji liniowej
Jesli bedziesz na firum to proszse abys pomogl .
27 paź 13:08
Jerzy:
O koniach ?

Najtańszy transport wyszedł mi 155 zł ( jeśli podane ceny są za jednego konia )
27 paź 13:09
5-latek: I taka jest odpowiedz do zadania 155zl wiec jesli zechcesz mozesz w tym temacie odpisac jak to
zrobiles .
27 paź 16:36