matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Piotr:
sin4x=1 sint=1 Teraz rysuje sinusoidę i odczytuję dla jakich wartości przyjmuje 1.
π
Stąd t=
+2kπ
2
π
kπ
x=
+
8
2
dobrze?
26 paź 22:06
Jack:
26 paź 22:07
Piotr:
oczywiście k∊C
26 paź 22:08
Jack:
oczywiscie
26 paź 22:15