matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
yyyy
julka:
nie moge rozwiazac zadania zdj:
http://imgur.com/a/uv91p
−
√
77
√
−7
z jedynki tryg. wyszlo ze cosα =
sinβ=
9
4
2
√
77
tgα=
dodatnie bo III cwiartka
77
−
√
7
tgβ=
ujemne IV cwiartka
3
podstawiam do wzoru tg(α+β) i nie moge dojsc do wyniku
help
26 paź 21:38
Kacper:
Przepisz.
26 paź 21:39
julka:
http://imgur.com/a/DOSYK
tu podpunkt b)
26 paź 21:50