matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Pullo122:
Z urny,w której jest 5 kul czerwonych i 8 zielonych wyjęto dwa razy po jednej kuli bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo,że wyjęto kule w jednakowych kolorach
26 paź 20:09
Janek191:
13
2
I Ω I =
5
2
8
2
I A I =
+
I A I
P( A) =
=
I Ω I
26 paź 20:13