√5−1 | ||
x= | ||
2 |
1 | 2 | √5+1 | 2*(√5+1) | √5+1 | ||||||||||||
L= | = | * | = | = | ||||||||||||
| √5−1 | √5+1 | 5−1 | 2 |
√5−1 | √5−1+2 | √5+1 | ||||
P=x+1⇔P= | +1= | = | =L | |||
2 | 2 | 2 |
√5−1 | 5−2√5+1 | 6−2√5 | 3−√5 | |||||
L=( | )2= | = | = | |||||
2 | 4 | 4 | 2 |
√5−1 | 2−(√5−1) | 3−√5 | ||||
P=1− | = | = | =L | |||
2 | 2 | 2 |
3−√5 | √5−1 | 3−√5−(√5−1) | 4−2√5 | |||||
L= | − | = | = | =2−√5≠P | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 2 | √5−1 | ||||||||||
d)L= | = | * | = | |||||||||
| √5+1 | √5−1 |
2*(√5−1) | √5−1 | |||
= | = | =x=P | ||
5−1 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |