talesik
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: zad1. podziel dany odcinek w stosunku 3:4
zad.2 Podstawy trapezu są równe 18 cm i 12 cm. O ile centymetrow nalezy przedłużyc ramię
trapezu długości 6 cm aby przecieło sie z przdłużeniem drugiego ramienia ?
zad3. Na boku AB trojkata ABC przez punkt R odległy o 3 cm od wierzchołka A poprowadzono prostą
równoległą do boku AC przecinającą bok BC w punkcie S.Oblicz boki trójkąta ABC,wiedząc , ze
|RB|: |AB| = 5:6 a kąt CAB = 60stopni
zad4. W trójkącie ABC wyskość CD dzieli bok AB na odcinki. Na jakie części zostanie podielony
bok lBCl = 18 symetralną boku AB
zad.5 W trapezie równoramiennym ABCD krótsza podstawa ma długość 4 cm a ramie AD 10 cm.
Wysokość DE trapezu przecina przekątna AC w punkcie M tak , ze lMCl:lAMl=2:3. Oblicz długość
drugiej podstawy i długość przekątnej.
10 sty 14:16
_emDżi_:

2.
x+6/18=x/12.. i to oblicz.
10 sty 14:42
_emDżi_: a reszte licz sam

te zadania sa bardzo prsote
10 sty 14:44
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: dzieki

bardzo

jescze pzostale bym prosil

i bede bardzo wdzieczny
10 sty 14:45
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: prosze pomoz
10 sty 14:45
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: help
10 sty 14:45
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: prosze
10 sty 14:46
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: pomocy
10 sty 14:46
_emDżi_: oka zaraz jeszcze jedno zrobie jak mi starczy czasu
10 sty 14:47
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: oki, oki dziekuje

)))))
10 sty 14:47
_emDżi_: masz odpowiedzi do tego nop do zad 3 bo nie wiem czy dbrze zrobiłam
10 sty 15:06
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: gdzie mam
10 sty 19:05
pomocy@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@: zad1. podziel dany odcinek w stosunku 3:4
zad3. Na boku AB trojkata ABC przez punkt R odległy o 3 cm od wierzchołka A poprowadzono prostą
równoległą do boku AC przecinającą bok BC w punkcie S.Oblicz boki trójkąta ABC,wiedząc , ze
|RB|

AB| = 5:6 a kąt CAB = 60stopni
zad4. W trójkącie ABC wyskość CD dzieli bok AB na odcinki. Na jakie części zostanie podielony
bok lBCl = 18 symetralną boku AB
zad.5 W trapezie równoramiennym ABCD krótsza podstawa ma długość 4 cm a ramie AD 10 cm.
Wysokość DE trapezu przecina przekątna AC w punkcie M tak , ze lMCl:lAMl=2:3. Oblicz długość
drugiej podstawy i długość przekątnej.
10 sty 19:07
ula: w zadaniu 3 musi być gdzieś błąd, jest za mało danych
10 sty 19:16
super pilne prosze was : a pomozesz w 1 , 4 i 5

prosze
10 sty 19:17