matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działanie
Pebas:
3
2
1
−2
+ (5
: 4
)
8
3
5
26 paź 13:59
Jacek:
−2
3
8
+ (5
2
3
: 4
1
5
)= (−
19
8
) + (
17
3
:
21
5
) = (−
19
8
) + (
17
3
x
5
21
)=(−
19
8
) +
85
63
=(−
152
504
) +
680
504
=
528
504
=
66
63
=
22
21
= 1
1
21
26 paź 15:21