hej, prosze o pomoc. za pomoca calek wymiernych
gate: hej, prosze o pomoc. za pomoca calek wymiernych
26 paź 13:43
Adamm: u=3x+5
du=3dx
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx= |
| ∫ |
| du = |
| ln|u| +C = |
| ln|3x+5| +C |
| | 3x+5 | | 3 | | u | | 3 | | 3 | |
26 paź 13:46
gate: w poleceniu mam to wykonac za pomoca calek wymiernych, pomozesz?
26 paź 13:48
Adamm: nie rozumiem co znaczy "za pomocą całek wymiernych", to jest całka wymierna
26 paź 13:54
gate: a, nie mój błąd, wybacz za wprowadzenie w błąd. jest ok, dziękuję bardzo!
26 paź 13:57