łoki: proszę o pomoc zadaniem
Jeżeli konsument wydaje wszystkie swoje fundusze, to stać go na kupno w ciągu tygodnia 8
lizaków i 8 komiksów. Ale stać go również na zakup 10 lizaków i 4 komiksów. Cena lizaków
wynosi 0,5zł.
a)Ile wynoszą jego tygodniowe fundusze?
b)Narysuj linię budżetu konsumenta.
26 paź 13:08
Qulka: 8•0,5+8x=10•0,5+4x
x=0,25zł
fundusze=6zł
stała
26 paź 13:13
łoki: dzieki za pomoc Qulka
czyli to będzie linia prosta przechodząca przez punkty na osi x(0,12) i y=(0,24)?
26 paź 13:32
łoki: znaczy: x(12,0) i y=(0,24)?
26 paź 13:36
Qulka:

jeżeli wszystko wydaje to jego budżet to taka piła
26 paź 13:54
Qulka:

jeżeli wszystko odkłada to zielona
26 paź 13:55
Puma: A nie moze kupic w Biedronce lizaka za 25 groszy ?
Musi od razu za 50 groszy kupowac ?
26 paź 15:47