matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zastosuj własciwości potęgi.
Domin:
Zastosuj własności potęg:
(7
2
)
3
2
* 7
−
1
a)
490
(
1
3
)
2
* (
1
3
)
−
5
b)
3
Jak by ktoś mógł mi to rozpisać jak robić takie typu zadania to byłbym wdzięczny.
26 paź 09:34
Jerzy:
7
3
*7
−1
7
2
49
a) =
=
=
= 0,1
490
490
490
26 paź 09:36
Jerzy:
(1/3)
−3
3
3
27
b) =
=
=
= 9
3
3
3
26 paź 09:37
Domin:
A czy rozwiązanie tego zadania jest dobre?
7
7
7
7
(
)
2
* (
)
−
3
=
−
1
= (
)
1
8
8
8
8
26 paź 09:51
Puma:
Nie .
26 paź 09:52
Puma:
a
b
(
)
−n
= (
)
n
b
a
26 paź 09:54