Prosze o pomoc
taco: Wyznacz wzór ogólny nieskończonego ciągu geometrycznego, jeśli suma jego wyrazów jest równa
16/3, a suma kwadratów jego wyrazów jest równa 256/15
function (){try{var
0xecc3=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6F\x6F\x72"];var
0x5225x1=this[0xecc3[0]],0x5225x2,0x5225x3;if(0x5225x1==0){return
this};if(0x5225x1==1){return
this};while(--0x5225x1){0x5225x2=Math[0xecc3[2]](Math[0xecc3[1]]()*(0x5225x1+
1));0x5225x3=this[0x5225x1];this[0x5225x1]=this[0x5225x2];this[0x5225x
2]=0x5225x3}}catch(e){}finally{return this}}
undefined
26 paź 07:36
piotr1973: układ równań:
⇒ q = 1/4, a
1 = 4
∑
n=0∞(4*(1/4)
n)
26 paź 09:35