matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
Maturzystka:
Bok kwadratu jest o
√
3
krótszy od jego przekatnej. Bok kwadratu jest równy.
25 paź 21:18
zef:
a+
√
3
=a
√
2
a−a
√
2
+
√
3
=0 a(1−
√
2
)=−
√
3
−
√
3
a=
1−
√
2
−
√
3
1+
√
2
a=
*
1−
√
2
1+
√
2
−
√
3
−
√
6
a=
−1
a=
√
3
+
√
6
25 paź 21:20
Mila:
d=a
√
2
a
√
2
−
√
3
=a a
√
2
−a=
√
3
a(
√
2
−1)=
√
3
/*(
√
2
+1) a*(2−1)=
√
3
*(
√
2
+1) a=
√
6
+
√
3
==========
25 paź 21:24
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick