granice
bark: | | √9−2x − 5 | |
limn→8 = |
| |
| | 3√x −2 | |
pomnożyłem, żeby mieć wzoru skróconego mnożenia i wychodzi mi 2,4 a w odpowiedzi jest 28
jakieś sugestie?
25 paź 21:13
5-latek: Przede wszystkim co to jest?
25 paź 21:14
jc: 5−latku, to jest już zwyczaj!
Niedługo zobaczymy takie napisy ∫ dx = x2 = x3 / x.
25 paź 21:18
jc: oczywiście = x3/3.
∑ = 1/n! = e
25 paź 21:20
Adamm: nawet jeśli to jest x→8 to to nadal nie ma sensu
25 paź 21:21
5-latek: Dobry wieczor
jc 
Pozdrawiam
25 paź 21:21
bark: przepraszam, miałem na mysli nie n tylko x
ale reszta się zgadza
25 paź 21:32
bark: jednak nie w liczniku, pod pierwiastkiem jest plus
przepraszam za pomyłkę
25 paź 21:32
Adamm: trochę trudno liczyć granicę w punkcie w którym nie ma otoczenia
25 paź 21:34
25 paź 21:40
25 paź 21:41
jc: bark, co oznacza równość po słowie lim?
25 paź 22:25