matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Klima:
Rozłóż wielomian na czynniki p(x)=(2x − 4)
3
− (x−2)
3
25 paź 20:49
Klima:
25 paź 20:51
Adamm:
=2
3
(x−2)
3
−(x−2)
3
=(x−2)
3
(2
3
−1)=7(x−2)
3
25 paź 20:51