Zadnie
Agata: Wyznacz wartosc parametru m tak ,aby wykresy funkcji były równoległe
f(x) = 5 + |4 − 2m| g(x)= 6x+5
25 paź 20:40
Kacper:
Popraw treść
25 paź 20:41
Adamm: problem w tym że nigdy nie będą
25 paź 20:44
Agata: Znaczy chodzi żeby wykresy funkcji f(x) i g(x) były sobie równoległe
25 paź 20:44
Agata: f(x) = 5+ |1−2|x g(x)= 8x+5 pomyłka
25 paź 20:45
5-latek:
25 paź 20:46
Adamm: |1−2|=1
są równoległe jedynie gdy
1=8
czyli nigdy
25 paź 20:47
Kacper:
Teraz zmieniła się bardzo postać funkcji f.
25 paź 20:48
Agata: A to nie bedzie tak,że |1−2m| = 8 ? tam przy 2 powinno byc m
25 paź 20:51
Adamm: wtedy tak
25 paź 20:51
Agata: to bedzie tak?
|1+2m|= 8 v −1+2m= −8
m=7/2 v m=4,5 ?
25 paź 20:55
Adamm: nie
25 paź 20:57
zef: Napisz jeszcze raz f(x)=.. g(x)=..
25 paź 20:59
5-latek: Kolego zef po co ?
Przeciez napisala . No chyba ze chcesz uczyc licealiste jak sie rozwiazuje proste rownania .
25 paź 21:01
zef: f(x)=5+|4−2m| − jakaś funkcja stała
f(x)=5+ |1−2|x − tutaj chyba też coś zgubiła
g(x)=6x+5
g(x)=8x+5
Mam się bawić w zgadywankę która funkcja jest dobra?
25 paź 21:03