Dawód
Ania: Dowód
sin(x−y)=sinh(x)cosh(y)−cosh(x)sinh(y)
25 paź 20:07
Janek191:
Dobrze to jest przepisane ?
25 paź 20:14
5-latek: Witaj

czemu pytasz ?
25 paź 20:22
Ania: sinh(x−y)
25 paź 20:23
Janek191:
25 paź 20:29
Mariusz:
Możesz zamienić hiperbolicusy na exponentę
25 paź 21:13
Mila:
Dowód
sinh(x−y)=sinh(x)cosh(y)−cosh(x)sinh(y)
| | ex−ex | | ey+e−y | | ex+e−x | | ey−e−y | |
P=sinh(x)= |
| * |
| − |
| * |
| = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | ex+y+ex−y−e−x+y−e−x−y−ex+y+ex−y−e−x+y+e−x−y | |
= |
| = |
| | 4 | |
25 paź 21:16