√6 | √72 | √2 | ||||
q= | = | = | ||||
√12 | 12 | 2 |
√12 | ||||||||||
= | ||||||||||
|
√12 | |||||||
= | |||||||
|
2√12 | 2+√2 | ||
* | = | ||
2−√2 | 2+√2 |
4√12+2√24 | |
= | |
2 |
2+√3 | 2−√3 | ||
−1+ | −... | ||
2−√3 | 2+√3 |
2+√3 | 2+√3 | 4+2√3+2√3+3 | ||||
a1= | * | = | =7+4√3 | |||
2−√3 | 2+√3 | 4−3 |
2−√3 | 2−√3 | 4−2√3−2√3+3 | ||||
a3= | * | = | =7−4√3 | |||
2+√3 | 2−√3 | 4−3 |
−1 | −1 | |||
q= | = | |||
7+4√3 | 7+4√3 |
a1 | ||
Sn= | ||
1−q |
7+4√3 | 7+4√3 | ||||||||||||||||||||||||
Sn= | = | = | |||||||||||||||||||||||
|
|
7+4√3 | (7+4√3)2 | 49+56√3+48 | ||||
7+4√3* | = | = | ||||
7+4√3 | 7+4√3 | 7+4√3 |
96+56√3 | 7−4√3 | |||
= | * | = | ||
7+4√3 | 7−4√3 |
672−384√3+392√3−672 | |
=8√3 Ale coś nie jest dobrze ![]() | |
49−48 |
−1 | |||||||
= | |||||||
|
−2+√3 | 2−√3 | −4+2√3+2√3−3 | |||
* | = | = | |||
2+√3 | 2−√3 | 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |