matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Adrian K:
Oblicz (−1+i
√
3
)
3
5
25 paź 19:15
Janek191:
1
√
3
2π
2π
z = − 1 + i
√
3
= 2*( −
+ i
) = 2*( cos
+ i sin
)
2
2
3
3
35*2π
35*2π
z
35
= 2
35
*( cos
+ i sin
) = ...
3
3
25 paź 19:20
Cubix:
π
π
Masz wzór z
n
=|z|
n
(cosnφ+isinnφ) a φ=
+
2
6
25 paź 19:24