matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Endrju:
Jeszcze raz ja: f(x) =
√
2x
2
+ 3
oblicz pochodną f(x)
25 paź 18:58
Adamm:
1
2x
f'(x)=
*(4x)=
2
√
2x
2
+3
√
2x
2
+3
25 paź 18:59
Janek191:
1
4 x
2 x
f '(x) =
*( 2 x
2
+ 3) ' =
=
2
√
2 x
2
+ 3
2
√
2 x
2
+ 3
√
2 x
2
+ 3
25 paź 19:01