planimetria
Maturzystka: Wysokość trójkąta prostokątnego poprowadzona na przeciwprostokątną dzieli ją na dwa odcinki,
długości 4 i 9.
oblicz długosc krótkiej przyprostokątnej
25 paź 18:09
52: 3xPitagoras ?
25 paź 18:11
Eta:

h=
√4*9= 6
to b=
√132−62=...........
25 paź 18:12
Eta:
Sorry ( poprawiam
b= √42+h2=......
25 paź 18:13
Adamm:

h=6
x=
√62+42=
√52=2
√13
25 paź 18:13
Eta:
25 paź 18:14
Maturzystka: √169−36
25 paź 18:15
Eta:
Nie .... napisałam poprawkę ....
25 paź 18:16
Eta:
b= √42+62= √52= √4*13=2√13
25 paź 18:19
Maturzystka: dzieki Eta
25 paź 18:21