matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć wierzchołek równoległoboku
Benos:
Dane są trzy wierzchołki równoległoboku ABCD: A=(1, 0, 0), B=(2, 1, 3), C=(1, 5, −2). Wyznaczyć współrzędne wierzchołka D oraz cosinus kąta między przekątnymi.
25 paź 17:32