granica funkcji
Slava: limx −>−∞ (√x2+5x+1−√x2+1)
25 paź 16:49
Adamm: | | x2+5x+1−(x2+1) | |
√x2+5x+1−√x2+1= |
| = |
| | √x2+5x+1+√x2+1 | |
25 paź 16:53
5-latek: Po co te nawiasy ?
czy tam mialo byc cos jeszcze dopisane ?
Nie che mi sie liczyc dwa razy .
25 paź 16:53
Adamm: nawiasy są po to żeby było wiadomo że granicę liczy się z całego wyrażenia
25 paź 16:54
Slava: Dziękuję
25 paź 17:01
5-latek: Przymuje do wiadomosci ze tak moze byc na forum
Jednak w orginalnym zapisie x dazy do czegos jest pod limesem .
25 paź 17:06
Slava: Jeszcze mam jedną granicę:
25 paź 17:12
25 paź 17:16
Adamm: te ułamki są pod pierwiastkami
25 paź 17:16
Adamm: i pod pierwiastkami powinny być same x−y, bez niczego zamiast tych pierwiastków
25 paź 17:17
Slava: Bardzo bardzo dziękuję
25 paź 17:34
Slava:
(√−x(√4−2/x−√1−1/x))/√−x=1
25 paź 17:47