nie ma miejsc
puff: znajdz te wartości parametru m dla których prosta o równaniu y=mx + 1 nie ma punktow wspolnych
z wykresem funkcji f[x]=x2+2x+2
25 paź 14:21
5-latek: Powiadasz czesc calkowita [x]
W tym tutaj programie nie narysujesz wykresu tej funkcji znajdz inny i narysuj go
25 paź 14:25
52: f(x) czy f[x] ?
25 paź 14:26
Eta:
Ja myślę,że f(x)
25 paź 14:27
Eta:
x2+2x+2=mx+1
x2+(2−m)x+1=0
parametr "m" spełnia warunek Δ <0 ( wtedy brak punktów wspólnych
Δ= 4−4m+m2−4 = m(m−4)
Δ<0 ⇒ m(m−4)<0 ⇒ m∊( 0,4)
25 paź 14:30
5-latek: dzien dobry
Eta 
Pozdrawiam
Ja tez tak mysle . Przeciez nie ma co udziwniac Ma to na klawiaturze .
25 paź 14:30
puff: dziekuje
25 paź 14:38