matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspolczynnik kierunkowy funkcji
3123:
1
ile wynosi wspolczynnik kierunkowy stycznej do wykresu funkcji f(x)=
w punkcie (1,1)
x
jak mam to obliczyć? możecie pokazać na tym przyładzie/
25 paź 06:49
Jerzy:
Wspólczynnik kierunkowy jest równy pochodnej w tym punkcie:
1
f'(x) = −
x
2
f'(1) = −1
25 paź 07:56
Janek191:
25 paź 08:18