Rozkład gaussa
Smule: Czesc mam do Was dwa pytania dot. rozkładu Gaussa.
1. Opisać graficznie metodę wyznaczenia odchylenia standardowego
2. We wzorze, w miejsce sigmy wstawiamy niepewność standardowa pomiaru czy niepewność
standardowa?
Dziękuję za pomoc.
25 paź 00:04
Smule: 3. Jaka jest właściwie roznica miedzy niepewnością standardowa pomiaru, a niepewnością
standardową?
25 paź 00:04
Qulka: różnica to czy to próba czy populacja
25 paź 00:08
Smule: 4. Proszę mi objaśnić co właściwie wstawiamy w miejsce x?
25 paź 00:08
Qulka: to co jest zmienną
25 paź 00:14
Smule: Ok dzieki. A moze mi ktos objasnic punkt nr. 1 bo z tym mam najwiekszy problem?
25 paź 18:43
Smule: up
25 paź 19:38
Smule: up
25 paź 22:13
g:
1. wykres funkcji Gaussa dla x=σ ma punkt przegięcia. Punkt przegięcia trudno wyznaczyć
precyzyjnie. dokładniej będzie wiedząc, że f(x=σ) / f(0) = e−1/2 ≈ 0.607.
25 paź 22:54
Smule: A co to jest ten punkt przegiecia i jak go rozpoznac?
26 paź 18:16