matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
Nikola:
Mam problem z kilkoma zadaniami /x
2
+4/=x
2
+4 /3x
2
+2x/=x/3x+2/ /6−2x/=2/x−3/ /x−3/+/4−x/=6
√
x
2
+2X+1
−2x=4
24 paź 22:42
Qulka:
R x=−2/3 lub x>0 R x=0,5 lub x=6,5 x=−5/3
25 paź 00:07