matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie z parametrem.
Ukasz:
Treść : Sprawdź, czy istnieje taka wartość parametru m, dla której rozwiązaniem równania 2x+|m|=8 jest liczba 5.
24 paź 20:58
ICSP:
nie istnieje.
24 paź 21:00
Janek191:
2*5 + I m I = 8 I m I = − 2 Odp. Nie
24 paź 21:01