matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Endrju:
f(x) = −2
√
x
Muszę obliczyć pochodną tej funkcji pomożecie?
24 paź 20:04
Tadeusz:
a co tu liczyć
24 paź 20:04
Adamm:
1
1
f'(x)=−2*
=−
2
√
x
√
x
24 paź 20:05
Tadeusz:
[c*f(x)]'=c*f'(x)
24 paź 20:06