FUNKCJA
PROSZE POMOCY: Olek: do wykresu funkcji g(x) = X+3 / x−3 należy punkt?
10 sty 13:30
sssss: To koniec zadania? g(x)= x+3x−3 ?
10 sty 13:31
PROSZE POMOCY: TAK
10 sty 13:33
sssss: ale co tu trzeba zrobic? Nie dokonczyles zadania
10 sty 13:34
PROSZE POMOCY: A) = (3,0)
b) = (0, −3)
c = (0, −1)
d) = (0, −1)
10 sty 13:39
sssss: Jak juz dajesz zadania , to staraj sie zeby byly cale, i dobre za pierwszym razem. Dalej
podales cos zle, pkt c i pkt d to jedno o to samo. Tak czy inaczej:
g(x) zamien sobie na y=
teraz masz y=x+3x−3
Wystarczy ze podstawisz x i y do wzoru z fukncji:
a)
x y
A=(3,0)
0=3+33−3
0=60 −− rownianie sprzeczne
b) B= (0,−3)
−3 = 0+30−3
−3 = 3−3
−3= −1 −− rownanie sprzeczne
c i d zrob sam.
10 sty 13:47
Bogdan:
To już przesada zamieszczać takie zadania. Wstaw współrzędne punktów do wzoru funkcji
i policz, nie czekaj, aż ktoś wykona za Ciebie proste rachunki.
10 sty 13:49