Bardzo proszę o rozwiązanie tych wielomianów :)
pepe98: (x−1)4(2−x)(x+3)≥0
(x3+1)(3x+2)(x2−16)≤0
x3−2x2−7x+14<0
x3−2x2−5x+10≥0
x3−5x2+x−5≥0
x3−2x2−4x+8≥0
x3+3x2+2x<0
x3−6x2+9x<0
x6−4x4−5x2>0
x4−4x2+3>0
x3−5x2+8x−4≤0
24 paź 19:12
KrzysiekLO: łatwe
24 paź 19:13
Janek191:
To są nierówności wielomianowe
24 paź 19:16
pepe98: to bardzo proszę o rozwiązanie tych "łatwych" nierówności

przynajmniej 5
24 paź 19:25
Janek191:

( x − 1)
4 *( 2 − x)*( x + 3) ≥ 0
x
1 = 1 − pierwiastek poczwórny
x
2 = 2
x
3 = − 3
Narysuj pomocniczy wykres wiedząc, ze W( − 4) < 0
Wykres odbija się od osi OX w x = 1
więc
x ∊ < − 3 ; 2 >
==========
24 paź 19:32
Janek191:
Kliknij po lewej stronie na kolor niebieski na:
wielomiany → nierówność wielomianowa
24 paź 19:34