matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz ciąg
Adrian K:
Lim→
∞
(2
n
+
1
− 4
n
)
24 paź 18:33
Adrian K:
Granicę
24 paź 18:35
Adamm:
1
2
n+1
−4
n
=4
n
(2*(
)
n
−1)
2
1
lim 4
n
(2*(
)
n
−1) = [
∞
*(2*0−1) ] = −
∞
2
24 paź 18:39