matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę ciągu
Kronosusey:
Średnio wiem jak się do tego zabrać Oblicz granicę ciągu Lim n→
∞
((ℯ/2)
n
− (1/π)
n
)
24 paź 18:06
Adamm:
e
lim (
)
n
=
∞
2
1
lim (
)
n
=0
π
lim q
n
= 0 dla |q|<1 lim q
n
=
∞
dla q>1
24 paź 18:09