matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąz równanie
Kuba:
x−1
x
−
= 0
x−2
x−1
24 paź 11:53
Jerzy:
Założenia: x ≠ 2 i x ≠ 1 ⇔ ( x−1)
2
= x(x−2) .... i działaj dalej.
24 paź 11:54
Puma :
x
2
−2x+1= x
2
−2x x
2
−x
2
−2x+2x+1=0 1=0 sprzecznosc
24 paź 14:40