matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Giaur:
takie cóś : oblicz granicę tego ciągu a
n
=
3
√
n
3
+4n
2
− n
1+2+3...+n
a tutaj a
n
=
granicą będzie
∞
?
n
2
23 paź 23:31
jc:
1+2+3+...+n
n(n+1)
1
=
=
(1+1/n) →1/2
n
2
2n
2
2
23 paź 23:48