Równania liniowe z parametrem.
Ukasz: Dla jakich wartości parametru p podane równanie jest sprzeczne ?
|x−1|=p−5
23 paź 23:12
Metis: p−5<0
p<5
23 paź 23:18
Eta:
|x−1|= p −5 dla p −5 <0 ⇒p<5 −−− równanie jest sprzeczne
23 paź 23:20
Metis:
23 paź 23:21
Eta:
Byłam wczoraj przejazdem w Twoim mieście
23 paź 23:22
Metis: Etuś musisz mieszkać gdzieś niedaleko skoro jesteś tak często przejazdem

Trochę już za Nim tęsknie

ale Wrocław

też mi odpowiada
23 paź 23:24
5-latek:

czerwony f(x)= |x−1|
23 paź 23:25
Metis: O

To "rzut beretem" ode mnie
23 paź 23:35
Eta:
23 paź 23:36
Metis: Mają teraz piękną galerię

Pozdrawiam
Etuś
23 paź 23:39
Eta:
23 paź 23:43