matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
333:
Rozwiąż równanie ||x−5|+2|=6
23 paź 21:14
vxy:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1106.html
23 paź 21:17
piotr:
||x−5|+2|=6 |x−5|+2= 6 |x−5|= 4 x−5 = −4 , lub 4 x = 1, lub 9
23 paź 23:21