matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Michał:
Mogłby ktoś pomóc na szybko? 1.log 3
x
=2 2.log 10
1
2=x Najlepiej jakby ktoś rozwiązał i wytłum aczył..
23 paź 21:13
Adamm:
1. 10
log3
x
=10
2
3
x
=10
2
=3
2log
3
10
x=2log
3
10 2. log10
12
=x x=12
23 paź 21:18