matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Mikacz:
promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny jest równy 6. Oblicz bok tego trójkąta.
10 sty 12:37
Godzio:
1
1
a
√
3
r=
h =
* U{a
√
3
]{2} =
3
3
6
a
√
3
6=
6
36=a
√
3
a=12
√
3
10 sty 12:40